Social marknadsföring

Sociala medier är nu en naturlig del i vardagen för de flesta av oss. Två tredjedelar av Svenska folket använder Facebook, varav hälften gör det varje dag. I genomsnitt använder Sveriges dryga 6 miljoner Facebook-användare plattformen 14 gånger per dag! Att finnas i och annonsera i sociala medier handlar med andra ord om att finnas där din målgrupp finns. Men sociala medier är mer än bara Facebook.

Val av sociala kanaler och strategi

Vilka sociala kanaler ska du välja? Vi hjälper dig att analysera om i vilka kanaler dina kunder och prospekts befinner sig och är mest troliga att de använder. Oftast är det klokast att satsa någon eller några få plattformar och göra det riktigt bra. Då är det lättare att arbeta upp många följare och skapa engagemang och lära sig hur du ska kommunicera med dem för bästa resultat.

Vad ska du berätta och hur ska du säga det? Rätt utfört kan sociala medier vara ett fantastiskt marknadsföringsverktyg som verkligen hjälper ditt företag. Felaktigt utfört kan sociala medier dock vara rent slöseri med tid och pengar. Vi hjälper dig genom hela processen vilket kan inkludera planering, idégenerering, produktion och publicering enligt bästa praxis samt rapportering av resultat. Vi integrerar dessutom arbetet med ditt löpande content marketing-arbete och ser till att dina sociala medier långsiktigt bygger ditt varumärkes personlighet och tonalitet.

Då sociala medier rör flera olika områden i ett företag, från produktutveckling, kundservice, marknadsföring och PR är det viktigt att förankra strategin med alla berörda personer för att säkerställa att den kan genomföras framgångsrikt. Vi bidrar även gärna till att uppmuntra din personal att engagera sig i era sociala kanaler.

“Content is fire, social media is gasoline.”
Jay Bayer

Annonsering i sociala medier

Idag kan man även annonsera på såväl Facebook som Instagram och LinkedIn. Det finns stora fördelar för många att annonsera i sociala medier. Det skiljer sig givetvis mellan olika plattformar men generellt kan sägas att det finns stora möjligheter att segmentera och nå specifika målgrupper. Du betalar heller inget för de delningar, gilla-markeringar, kommentarer och interaktioner som uppstår vilket kan göra denna kommunikation mycket kostnadseffektiv.

Kan du stå utanför?

Om ditt varumärke inte är aktivt i sociala medier så riskerar du att missa en oerhörd potential. Inte nog med att du missar att ta hand om eventuellt missnöjda kunder, du går även miste om att dra nytta av dem som är mest lojala och engagerade, de som gärna öppet förespråkar ditt varumärke. Men rätt hanterade så kan vi engagera din publik, belöna deras lojalitet och erbjuda exklusiva erbjudanden. Vi kan hitta många smarta sätt att nå ut med dina budskap och få ut mycket effekt för pengarna. Vi hjälper dig att lyssna på dina kunder, ge dem respons och verktygen att sprida ditt budskap vidare.

Intresserad av content marketing?

Är du intresserad av att utveckla din content marketing och få mer avslut? Låt oss förklara de fantastiska möjligheter inbound marketing kan innebära för ditt företag. Om du är nyfiken så bjuder vi på en första förutsättningslös konsultation. Välkommen att höra av dig!

KOSTNADSFRI KONSULTATION >

Intresserad av content marketing?

Är du intresserad av att utveckla din content marketing och få mer avslut? Låt oss förklara de fantastiska möjligheter inbound marketing kan innebära för ditt företag. Om du är nyfiken så bjuder vi på en första förutsättningslös konsultation. Välkommen att höra av dig!