Videoproduktion

play video image

Varför ska du satsa på videoproduktion?

Inom B2B marknadsföring är det helt avgörande att du lyckas bygga förtroende. Säljcyklerna är långa, många personer är inblandade i köpbesluten och beloppen är ofta stora. Allt detta kräver mycket arbete och tid av säljarna. Har du funderat på hur mycket enklare det skulle vara om du kunde presentera det du vill förmedla i form av video istället? Film vänder sig till flera sinnen och påverkar på ett mer personligt och känslomässigt sätt än vad en text nånsin förmår. Det finns många fördelar med video, här är sju till:

1. Den perfekta säljpitchen 

Har du någonsin tänkt att om du bara kunde klona dig? Eller klona någon av företagets andra toppsäljare? I film kan ditt säljbudskap framföras precis så perfekt som du önskar att varje säljpresentation borde vara. Sedan kan du visa den perfekta säljpitchen igen, och igen, och igen.

2. Dina kunder vill ha autentiskt innehåll

Studier visar att video är det bästa innehållet för att fånga uppmärksamhet och hålla kunderna engagerade. När de undersöker en ny produkt eller tjänst söker många kunder efter innehåll med verklig substans. Du bygger större förtroende och engagemang när du visar autentiska videor.

3. Kunderna vill inte prata med säljare 

Är dina kunder tveksamma till att prata med en säljare? Vill de hellre få så mycket information som möjligt online? Här kan beskrivande videor göra underverk och gör också att din kund känner sig ha större kontroll över köpprocessen.

4. Kundreferenser går rakt in i hjärtat

Videorekommendationer är kanske det mest kraftfulla budskapet du kan visa. Att se dina nöjda kunder berätta hur din produkt eller tjänst har hjälpt dem är mycket kraftfullare än vad en text någonsin kan förmedla.

5. Video är perfekt för instruktioner och utbildning

Många orkar inte läsa långa beskrivningar. Med informativa instruktionsvideor avlastar du även din kundsupport. Med en videoutbildning erbjuder du konkret värde till dina kunder och framstår som en auktoritet på området.

6. Video presterar bäst i sociala medier

Video är det som växer, delas och gillas mest i sociala medier. Vill du öka din populäritet i dina sociala nätverk så är video helt klart vad du ska satsa på. Men varför fungerar videor så bra? Film talar till flera sinnen och förmedlar ett budskap mer effektfullt än vad text och bild någonsin kan.

7. Google älskar videos

Intressanta videos gör att dina besökare spenderar mer tid på din webbplats och engagerar sig mer i ditt innehåll. Som en bonus förbättrar detta även din ranking i Google. Dina möjligheter att hamna i topp i Googles sökresultat ökar hela 53 gånger om du visar videor på din webbplats, enligt en undersökning av Moovly.

Vi tar ansvar för hela processen

Vi hjälper dig att bygga en bra story och hitta kärnan i ditt budskap. Vi genomför research, skriver manus och vässar budskapet. Självklart ser vi till att de personer som sitter på kunskap och underlag inte behöver lägga ned mer tid än nödvändigt. Vi stämmer av ett antal steg med dig under processen. Du får ta del av synopsis, manus, storyboards, med mera innan vi spelar in. Vi guidar dig smidigt genom hela processen från innehållsstrategi till publicering i dina digitala kanaler.

“Business decision-makers love online video because it gives them the most amount of information in the shortest amount of time.”
Robert Weiss

Några exempel på videoproduktioner

Fastighetsförvaltning av kulturbyggnader

Svenska kyrkan är landets största fastighetsägare. De lägger cirka 4 miljarder kronor per år på att hålla sina byggnader i gott skick. Men hur underhåller man skyddsklassade byggnader som kan vara upp till tusen år gamla? Och finns den kompetensen inom organisationen? ID16 fick i uppdrag att ta fram en utbildningsfilm på uppdrag av Kyrkans Fastighetssamverkan.

Varumärkesbyggande företagspresentation

Beautiful Apartments är en av Sveriges ledande aktörer inom företagsbostäder som hjälper företag som behöver förse sin personal med tillfälliga, möblerade och fullt utrustade bostäder. Uppdraget var att förmedla den höga oerhört höga kvaliteten på lägenheterna och den service de erbjuder. Här är ett exempel ur en serie videoproduktioner som presenterar företagets kundorienterade och vänliga tillvägagångssätt.

Fördjupa kundrelationen

Vi har gjort en serie videoproduktioner för att hjälpa Swedish Lorry Parts att stärka sitt varumärke och fördjupa relationen med potentiella och befintliga kunder. De säljer sina produkter, reservdelar till tunga fordon, online i ett hundratal länder världen över. Genom dessa filmer får kunderna möjligheten att närmare lära känna de personer som utvecklar, tillverkar och säljer produkterna, vilket bygger en stark känsla av förtroende.

Kampanjfilm för Citronelles

Citronelles fick sitt genomslag med FIKA-serien och Mitt Stockholm som har blivit en klassiker hos många. Företagets fokus är alltsedan dess produkter och souvenirer av hög kvalité med genomarbetad design. Med en inspirerande film presenterar vi ’Stockholm City’ – en stämningsfull grafisk huskollektion inspirerad av den svenska huvudstaden. Filmen producerades för en samkampanj med Volvo för den asiatiska marknaden.

Agendafilm om Förbifart Stockholm?

Vill du påverka åsikter eller förklara något komplext och svårt? Filmen ”Förbisedda” är ett exempel på en agendafilm med syfte att öka medvetenheten om den socioekonomiska påverkan av Sveriges dyraste infrastrukturprojekt någonsin – Förbifart Stockholm. Producerad av vår filmpartner Andres Acevedo.

Vill du också erbjuda video? 

Är det dags att ta steget och göra ett större intryck på dina kunder?
Har du inte arbetat med videomarknadsföring förut kanske det kan kännas lite nytt och osäkert. Dock är belöningen stor om du vågar ta klivet.
 
Vill du ha hjälp med idéer, content strategi och videoproduktion? Hör av dig så tar vi en idémässig diskussion om vad som skulle kunna passa bäst för er. Boka ett telefonsamtal eller ett videomöte, så hörs vi snart!
KOSTNADSFRI KONSULTATION >

Intresserad av videoproduktion?

Är du intresserad av hjälp med en videoproduktion för ditt företag? Kontakta oss!