Zetas responsive design

ZETAS satsar på social e-handel

Victoria och Rikard Skoglund är mycket passionerade och kunniga trädgårdsentreprenörer med utvecklad fingertoppskänsla för estetik. De driver Zetas Finsmakarens Trädgård strax norr om Kungens Kurva. Det är landets finaste och trevligaste trädgårdsbutik tycker vi på ID16 och många med oss.

Victoria kontaktade oss i våras för att få rådgivning kring hennes personliga varumärke. Med stor medial exponering i TV4, med en nyutgiven bok samt ICA som var intresserade av att utveckla en serie produkter i hennes namn. All denna uppmärksamhet kring hennes person kanaliserades dock inte på något naturligt sätt till försäljning hos Zetas trädgård.

Att driva en trädgårdsbutik som Zetas har också sina speciella utmaningar. Dels finns ingen möjlighet att expandera butiken då all tillgänglig mark utnyttjats maximalt. Dessutom är säsongen kort. Vi insåg ganska snart vad Zetas behövde, nämligen möjlighet att expandera sin verksamhet på nätet med en satsning på ny webbplats, sociala medier och e-handel.

 

”Vi är mycket noggranna med alla detaljer för vi vill att webbplatsen ska kommunicera precis rätt känsla och här har ID16 varit mycket lyhörda”

”Vi är jättenöjda med det resultat som ID16 hjälpt oss att åstadkomma. Vi är mycket noggranna med alla detaljer för vi vill att webbplatsen ska kommunicera precis rätt känsla och här har ID16 varit mycket lyhörda och hjälpt oss att komma rätt. Dessutom är de ju väldigt kunniga på hur det här med hur nätet och Google fungerar. En viktig fråga i våra inledande diskussioner var hur Zetas skulle kunna dra affärsmässig nytta av mitt personliga varumärke. Id16 har hjälpt oss att arbeta mer med sökordsoptimering och vi hamnar nu i topp bland sökresultaten. Jag känner att vi har större kontroll över våra varumärken på nätet. ”  

Victoria

Victoria Skoglund, ägare och kreativ chef, Zetas Finsmakarens Trädgård.

 

 

Förmedla känslan av den fysiska butiken

Målsättningen när vi byggde Zetas.se har varit att förmedla känslan av det varumärket och trädgårdsbutiken med mycket inspiration och trädgårdstips från den kunniga personalen. Intresset för trädgård och inredning är stort i sociala medier och därför är webbplatsen givetvis integrerad med i synnerhet Facebook, Instagram och Pinetrest. Dessutom kommunicerar Victoria flitigt via sin blogg vilket driver mycket trafik till sajten. Victoria och Zetas slår verkligen an känslomässiga strängar med sin poetiska ton vilket ger fantastiskt gensvar hos kanske framför allt trädgårds- och designintresserade kvinnor, det vill säga mitt i en av de sociala mediernas kärntrupp.

 

Zetas.se

Webbshopen har vi skapat i WordPress med e-handelsverktyget WooCommerce samt Payson som betalningslösning.

Typ av sajt: E-handel, trädgård och inredning

Uppdragsgivare: Zetas Trädgård

CMS: WordPress och WooCommerce

www.zetas.se 

 

 

Comments are closed.

Kontakta oss

ID16 Communication AB
Tegnérgatan 39, SE-111 61 Stockholm, SWEDEN
Tel: +46 8 545 515 00
Epost: info@id16.se
Google+

Varför ID16?

ID16 är en kommunikationsbyrå specialiserad på varumärkesutveckling och content marketing. Vill du nå ut, höja användarupplevelsen och skapa engagemang hos dina kunder och användare? Behöver du en partner som engagerar sig långsiktigt i din marknadsföring? Någon som hjälper dig att sätta upp mätbara mål och som kontinuerligt och proaktivt utvecklar dina digitala kanaler? Och dessutom regelbundet rapporterar resultatet av dina marknadsföringsinsatser.
Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.