Sociala medier

 

I sociala medier samarbetar du med din målgrupp på deras villkor

Id16 hjälper dig att skapa och upprätthålla en dialog med dina kunder samt att navigera i denna föränderliga sociala atmosfär. Vi skapar kampanjer där vi utgår från sociala medier kan integreras med din övriga kommunikation för att lösa uppsatta affärsmål. Vi hjälper dig genom hela processen för att skapa starka kampanjer och långsiktig kommunikation via sociala medier. Detta inkluderar strategier och kampanjplanering, idégenerering, produktion samt rapportering av resultat.

Vi ser till att dina sociala medier bygger ditt varumärkes kärnvärden och uppfyller andra viktiga strategiska mål, som ger dig resultat som är hållbara, mätbara och insiktsfulla. Vi hjälper dig att definiera mått och nyckeltal för att mäta värdet på dina aktiviteter.

Vi bidrar gärna till att uppmuntra övrig personal att engagera sig i sociala medier. Vi kan utveckla riktlinjer för både intern och extern kommunikation och se till att vi skyddar din rykte online. Då sociala medier rör flera olika områden i ett företag, från produktutveckling, kundservice, marknadsföring och PR är det viktigt att förankra strategin med alla berörda personer för att säkerställa att den kan genomföras framgångsrikt.

 

The Like revolution

Personliga rekommendationer är den mest ursprungliga och renaste formen av marknadsföring och sociala medier är verkligen beviset på att personliga rekommendationer fungerar. Förr brukade man säga att en nöjd kund spred detta vidare till tre vänner och bekanta medan en missnöjd kund berättade detta för tio andra personer. Den stora skillnaden i dag med sociala medier är att de i bägge fallen kan sprida sitt budskap till fler personer än du kan föreställa dig. För dig som marknadsförare är de sociala medierna alltså både på gott och ont. Konsumenterna har nu tagit över en stor del av makten över medierna och dessutom blivit mer skeptiska till traditionella reklambudskap. För att bemöta detta förändrade beteende behöver du som marknadsförare vara betydligt mer lyhörd och öppen i din dialog med kunderna än tidigare.

 

Kan du stå utanför?

Om ditt varumärke inte är aktivt i den sociala sfären så riskerar du att missa en oerhörd potential. Inte nog med att du missar att ta hand om eventuellt missnöjda kunder, du går även miste om att dra nytta av dem som är mest lojala och engagerade, de som gärna öppet förespråkar ditt varumärke. För hanterar du dessa kanaler rätt så kan du engagera din publik, experimentera med nya metoder för kommunikation, belöna deras lojalitet och erbjuda exklusiva erbjudanden. Här kan du hitta mycket smartare sätt att nå ut med dina budskap än via traditionella medier och få ut mycket mer effekt för pengarna. Så lyssna på dina kunder, ge respons och ge dem verktygen att sprida ditt budskap vidare.

 

Kontakta oss

ID16 Communication AB
Tegnérgatan 39, SE-111 61 Stockholm, SWEDEN
Tel: +46 8 545 515 00
Epost: info@id16.se
Google+

Varför ID16?

ID16 är en kommunikationsbyrå specialiserad på varumärkesutveckling och content marketing. Vill du nå ut, höja användarupplevelsen och skapa engagemang hos dina kunder och användare? Behöver du en partner som engagerar sig långsiktigt i din marknadsföring? Någon som hjälper dig att sätta upp mätbara mål och som kontinuerligt och proaktivt utvecklar dina digitala kanaler? Och dessutom regelbundet rapporterar resultatet av dina marknadsföringsinsatser.
Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.