Vad är organisk ranking?

De organiska resultatet som t ex visas efter en sökning i Google. Följande visas för varje webbplats:

  • Titeln på sidan
  • Beskrivningen (meta description) eller ett utdrag av relevant text från sidan
  • En länk till den aktuella webbsidan
  • Vissa sökmotorer kommer att visa annan information, till exempel länkar till sidor inom webbplatsen eller annan information (s k rich snippets).

Resultaten visas efter hur relevanta webbsidorna och webbplatserna är för sökordet. Den process som används av sökmotorn för att bestämma betydelsen av en webbsida består av ett antal steg:

  • Sökmotorer använder en automatiserad sökrobot för att hämta information från html-koden på webbsidorna. Sökroboten följer också länkar inom webbplatsen och ut ur webbplatsen till andra sidor.
  • Uppgifterna lagras i en central databas som uppdateras regelbundet varje gång sökrobotarna återkommer och indexerar webbplatsen.
  • När en användare skriver in ett sökord i sökmotorn, returnerar den resultat baserat på relevans. Placeringen bestäms enligt sökmotorns algoritm. Exempelvis Google, som står för majoriteten av alla sökningar, tar hänsyn till över 200 faktorer för att avgöra relevansen av en webbsida.

 

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering, eller SEO (Search Engine Optimization), är den process vi använder för att skapa eller modifiera en webbplats för att se till att den hittas i sökmotorerna för de aktuella sökfraser som används av potentiella kunder.

Kontakta oss

ID16 Communication AB
Tegnérgatan 39, SE-111 61 Stockholm, SWEDEN
Tel: +46 8 545 515 00
Epost: info@id16.se
Google+

Varför ID16?

ID16 är en kommunikationsbyrå specialiserad på varumärkesutveckling och content marketing. Vill du nå ut, höja användarupplevelsen och skapa engagemang hos dina kunder och användare? Behöver du en partner som engagerar sig långsiktigt i din marknadsföring? Någon som hjälper dig att sätta upp mätbara mål och som kontinuerligt och proaktivt utvecklar dina digitala kanaler? Och dessutom regelbundet rapporterar resultatet av dina marknadsföringsinsatser.
Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.