Vad är Google My Business?

För dig som vill marknadsföra dig lokalt är en bra exponering på Google My Business en viktig komponent i en SEO-strategi.

Google visar relevanta sökresultat baserat på din plats. Om du exempelvis söker på en fras som ”konferenscenter”, ”advokat” eller ”resebyrå” kommer du se den lokala kartan med lokala företagslistor baserade på IP-adressen där du befinner dig. Detta beror på att Google utgår från att du förmodligen letar efter lokala tjänster. För att dra fördel av denna lokalisering av resultat kan vi hjälpa dig att marknadsföra ditt företag via Google My Business:

  • Vi presenterar dina tjänster och produkter i text och bilder.
  • Detta visas sedan i platsspecifika sökresultat med karta var ditt företag är beläget. Fullständig adress och kontaktuppgifter visas också samt en kort beskrivning av verksamheten.
  • Via ”mer info”-knappen kan en potentiell kund se mer detaljerad information om ditt företag samt kunders bedömningar och recensioner. Här kan vi även exponera foton, videos o s v.
  • Om du speciellt riktar dig mot lokala kunder kan vi också länka Google My Business till ditt Google AdWords-konto för att visa dina kontaktuppgifter (och om lämpligt aktivera ”klicka för att ringa” för smartphones).

Kontakta oss

ID16 Communication AB
Tegnérgatan 39, SE-111 61 Stockholm, SWEDEN
Tel: +46 8 545 515 00
Epost: info@id16.se
Google+

Varför ID16?

ID16 är en kommunikationsbyrå specialiserad på varumärkesutveckling och content marketing. Vill du nå ut, höja användarupplevelsen och skapa engagemang hos dina kunder och användare? Behöver du en partner som engagerar sig långsiktigt i din marknadsföring? Någon som hjälper dig att sätta upp mätbara mål och som kontinuerligt och proaktivt utvecklar dina digitala kanaler? Och dessutom regelbundet rapporterar resultatet av dina marknadsföringsinsatser.
Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.